top of page
и
сИр
Музей сиру в Києві заснували в 2014 році сім’я фермерів Ложенків. Територія приміщення займає всього 20 квадратних метрів. В музеї можна спробувати традиційні та авторські види сирів.
-
Півтора століття тому українські сири мали шалений попит. Їх возили до французького Марселя. Швейцарці закуповували величезні головки й продавали у себе. На жаль, славні традиції знищила радянська влада,
-
В музеї сиру представлені старовинні інструменти для приготування сирів, вирізки з газет і книг, рецепти тощо
- Якщо ви ще не знали, що існують сири з імбиром, перцем, абрикосом – тобі Вам Варто відвідати Музей та ознайомитися з українськими традиціями виготовлення та виживання сирів. Ну, і дегустація!
bottom of page